Coraz częściej zdarza się pracować w otoczeniu, w którym działa równolegle wiele sieci WiFi. Komputer domyślnie loguje się do tej, z którą połączył się wcześniej. Jeśli jednak chcemy możemy nakazać komputerowy zapomnieć daną sieć, aby nie łączył się z nią ponowne.  Aby to zrobić należy wejść w Preferencje systemowe, następnie w sieć i w nowo otwartym oknie wybrać opcję zaawansowane. Teraz powinno pojawić się nam okienko zawierające wszystkie zapisane…